🚀 SEO stap 3

Off-site SEO

De derde stap die we ondernemen om je website hoger in Google te krijgen is de zogenaamde 'off-site SEO'. Off-site optimalisatie zorgt voor een verbetering van de bekendheid, relevantie & betrouwbaarheid van je website.
Ik deel off-site SEO op in drie onderdelen, namelijk:

  1. 1 Backlinks
  2. 2 Domain authority
  3. 3 Anchor texts


Backlinks

Backlinks zijn links van één website naar een andere. Dit proces zorgt ervoor dat een site die linkt naar jouw site, SEO-waarde doorgeeft. Websites met backlinks van hoge waarde zullen meestal beter scoren. Backlinks zijn een van de top twee ranking factoren (samen met inhoud). Als twee websites met elkaar concurreren, dan - als alle andere dingen gelijk zijn - zal de website met de hoogste autoriteit beter scoren.Waardevolle vs minder waardevolle backlinks:

  1. 1
    Waardevolle links: kwaliteit-links van relevante en autoritaire domeinen in dezelfde branche. Hoge Domain Authority en vergelijkbare inhoud zorgen voor goede backlinks.
  2. 2
    Minder waardevolle links: Ongerelateerde en onbetrouwbare bronnen buiten je branche. Deze backlinks kunnen een negatieve impact hebben op je ranking in de SERPs (zoekresultaten pagina).

Domain authority

Domain Authority (DA) is een zoekmachine ranking score die een maatstaf geeft van hoe succesvol een site is als het gaat om zoekmachine resultaten. Het werd gecreëerd door software-ontwikkelingsbedrijf Moz, en geeft een overzicht van waarschijnlijke zoekmachine-prestaties.Anchor texts

Tekst die binnen een link wordt gebruikt, wordt 'anchor text' genoemd. Deze tekst geeft aan de gebruiker - en de zoekmachine - de context aan van de pagina die je gaat bezoeken. Hierdoor gebruikt Google anchor text om te begrijpen wat de inhoud van een pagina is (en dus voor welke trefwoorden een pagina zou moeten ranken). Misbruik dit niet - Google "weet" wanneer je te ijverig aan het optimaliseren bent en zal je hiervoor "afstraffen" door de site te laten dalen in de zoekresultaten! Dit geldt zowel voor backlinks (extern) als voor interne links.

Home
Contact

Hulp nodig met SEO of een andere vraag?

Aarzel niet! Stuur een mail of plan via de kalender een telefonisch gesprek in voor een vrijblijvende SEO consultatie.

Vraag hier je vrijblijvende SEO consultatie aan