SEO Antwerpen

Op zoek naar een SEO specialist om je online concurrenten voorbij te steken? Zoek niet verder! Digital Spark is een marketingbureau gevestigd in de provincie Antwerpen en biedt uitgebreide SEO-diensten aan zijn klanten.

Ons SEO bureau in Antwerpen biedt volgende diensten aan:

SEO consultancy: samen gaan we aan de slag met SEO, compleet afgestemd op de behoeften van jouw bedrijf.
SEO pakketten: geef het volledige optimalisatie-proces uit handen.
Bovendien bieden we gepersonaliseerde strategieën en oplossingen voor elk bedrijf, ongeacht of je net begint met je online aanwezigheid of al een oudere, gevestigde site hebt.

Hoger scoren in Google

Door het implementeren van een goede SEO-strategie stijgt jouw online bedrijf in de zoekresultaten van Google. SEO (Search Engine Optimisation) kan je verdelen in vier categorieën. Het verbeteren van deze categorieën zorgt niet alleen voor een betere user experience (wat kan leiden tot meer verkopen), maar ook tot een hogere waardering van Google (wat kan leiden tot hogere posities van je trefwoorden).
⚠️ Hogere posities op zoektermen die voor jouw bedrijf belangrijk zijn, leiden tot meer bezoekers. En hoe meer bezoekers, hoe meer potentiële klanten!

De vier pijlers van SEO:

  1. ON-SITE OPTIMALISATIE: helpt onder andere Google te begrijpen waar je content over gaat en dus op welke zoekwoorden het zou moeten scoren. Door goede on-site optimalisatie trekt jouw bedrijf de juiste doelgroep aan.
  2. TECHNISCHE OPTIMALISATIE: zorgt er onder andere voor dat Google je webpagina’s goed kan vinden. Ook kan het voor een betere user-experience zorgen.
  3. OFF-SITE OPTIMALISATIE: verbetert de bekendheid, relevantie & betrouwbaarheid van jouw website, dit vooral door backlinks.
  4. LOKALE OPTIMALISATIE: zorgt ervoor dat winkels/bedrijven in lokale zoekresultaten weergegeven worden.

On-site optimalisatie factoren:

  1. Metadata: stukjes code die Google vertellen waar desbetreffende pagina over gaat. De metadata zijn ook verantwoordelijk voor deze wordt voorgesteld worden in de zoekresultaten. We gebruiken zowel de meta-title als de meta-description.
  2. Headers: zorgen ervoor dat de bezoekers de inhoud makkelijk kunnen begrijpen en vlot kunnen lezen. Het gebruik van headers is essentieel voor de gebruikerservaring. De belangrijkste (en grootste) header (H1) zou de primaire zoekterm moeten bevatten en zeggen waar de inhoud over gaat.
  3. Keyword inclusion: het toevoegen van keywords of trefwoorden helpt Google om je site te associëren met de termen waarop mensen zoeken. Het gebruik hiervan laat Google weten dat je expert bent in je vakgebied. Ook helpt het toevoegen van trefwoorden Google om de context en relevantie van de inhoud te begrijpen, zodat deze hoger in de zoekresultaten verschijnt.
  4. Word count / length: als algemene regel geldt dat langere inhoud beter werkt om op te vallen. Met langere teksten kan je namelijk meer gerelateerde zinnen / onderwerpen opnemen. Het hangt echter ook af van de use case. Focus sowieso eerst op kwaliteit, zoekintentie en gebruiksvriendelijkheid.
  5. Internal links: interne links geven waarde door van de ene pagina naar de andere en kunnen de ranking van je webpagina’s positief beïnvloeden. Dit door de belangrijkste pagina’s en berichten meer linkwaarde te geven. Ook belangrijk bij het gebruik van interne links is de zogenoemde anchor text. Dit is de tekst die gebruikt wordt in de link zelf.
  6. Image SEO: afbeeldingen kunnen bestaande zoektermen SEO-gewijs ondersteunen via geoptimaliseerde bestandsnamen, alt-texts en door een kleine bestandsgrootte. Geoptimaliseerde afbeeldingen kunnen ook verkeer genereren via Google Afbeeldingen. Ook kunnen afbeeldingen backlinks genereren, zorg er dus voor dat je afbeeldingen op je eigen domein gehost worden!

Technische optimalisatie factoren:

  1. Crawling & indexing: Kan Google je site vinden en indexeren? Zijn er sommige pagina’s die niet geïndexeerd moeten worden, bijvoorbeeld een log-in of ’thank-you’ pagina? Zijn er pagina’s met dezelfde inhoud? Zo ja, welke versie is het belangrijkst?
  2. Redirects: Een manier om zowel gebruikers als Google naar een andere pagina te sturen dan de opgevraagde pagina. Dit kan zowel een tijdelijke (een 301 redirect) als permanente (een 302 redirect) redirect zijn. Het gebruik moet afhangen van de reden voor de redirect. (Redirecting URLs behouden hun waarde.)
  3. Website architecture: Een duidelijk gestructureerde site zorgt ervoor dat Google begrijpt welke pagina’s het belangrijkst zijn. Ook creëert een goed gestructureerde site een goede gebruikerservaring. Het zorgt er ook voor dat de inhoud niet met elkaar concurreert en stimuleert het crawlen van de belangrijkste inhoud. (Google crawlt, of verkent je site om de (vernieuwde) inhoud te indexeren).
  4. Page speed: Snellere sites zorgen voor een betere user experience en converteren beter. Ook op gebied van SEO is paginasnelheid een belangrijke ranking-factor: snellere sites krijgen een boost. Snelle webpagina’s hebben over het algemeen een lagere bounce-percentage en een hogere Gemiddelde Bezoektijd per Pagina.

Off-site optimalisatie factoren:

  1. Backlinks: Backlinks zijn links van één site naar een andere. Dit proces zorgt ervoor dat een site die linkt naar jouw site, waarde doorgeeft. Sites met backlinks van hoge waarde zullen meestal beter scoren. Backlinks zijn een van de top twee ranking factoren (samen met inhoud). Als twee site met elkaar concurreren, dan – als alle andere dingen gelijk zijn – zal de site met de hoogste autoriteit beter scoren.
  2. Domain authority: Domain Authority (DA) is een ranking score die een maatstaf geeft van hoe succesvol een site is. Het werd gecreëerd door software-ontwikkelingsbedrijf Moz, en geeft een overzicht van waarschijnlijke SEO-prestaties.
  3. Anchor texts: Tekst die binnen een link wordt gebruikt, wordt ‘anchor text’ genoemd. Deze tekst geeft aan de gebruiker – en Google – de context aan van de pagina die je gaat bezoeken. Hierdoor gebruikt Google anchor text om te begrijpen wat de inhoud van een pagina is.

Lokale optimalisatie factoren:

  1. Lokale zoektermen: Lokale zoektermen zijn zoekwoorden of zinnen die specifiek zijn gericht op een bepaalde plaats. Ze worden vaak gebruikt om te zoeken naar informatie, producten of diensten die specifiek beschikbaar zijn in een bepaald gebied.
  2. Google Business Profile: Het Google Business Profile (vroeger Google My Business) kan je zien als een soort visitekaartje. In de lokale zoekopdrachten zien gebruikers in een ogenblik onder andere adres, openingsuren en prijsklasse. Ook komt je bedrijf in Google maps te staan. Klikken ze op een van de resultaten dan krijgen de gebruikers een meer uitgebreid profiel te zien met onder andere telefoonnummer, site en reviews.
  3. Citations (ofwel bedrijfsvermeldingen): Bedrijfsvermeldingen of citations zijn vermeldingen in directory’s en op andere sites, voornamelijk met basisgegevens als naam, (e-mail)adres & telefoonnummer. Je kan bedrijfsvermeldingen zien als ‘lokale’ backlinks; hoe meer, hoe beter. Zorg ervoor dat de NAP-informatie (Name, Address, Phone) consistent is op iedere vermelding!

Individuele behoeften

We begrijpen dat elk bedrijf unieke behoeften en doelstellingen heeft als het gaat om zoekmachine optimalisatie. Sommige ondernemingen zijn meer gebaad met technische ondersteuning, andere bedrijven meer met content ondersteuning. Daarom bieden we met ons marketingbureau in Antwerpen, gepersonaliseerde strategieën en oplossingen voor elke klant.
Digital Spark helpt je graag je doelen te bereiken en je online zichtbaarheid te verbeteren. Plan hier je vrijblijvende SEO infosessie in.

Waarom een SEO specialist inschakelen?

Twijfel je nog om met een SEO specialist in zee te gaan? Daar hebben wij alle begrip voor! Het is duidelijk dat marketing een belangrijk onderdeel is van elk bedrijf en kan helpen bij het laten groeien van je bedrijf en het bereiken van je doelgroep. Echter kan het marketing-aspect – en vooral een goede SEO-strategie – veel tijd in beslag nemen.
Voordelen van een SEO bureau:
  • Hulp bij het ontwikkelen van een effectieve SEO strategie die is afgestemd op jouw bedrijfsdoelstellingen
  • Toegang tot kennis en ervaring van verschillende SEO technieken
  • Je kunt je concentreren op – wellicht voor jou – interessantere aspecten van je bedrijf

SEO uitbesteden

Interesse om samen te werken met een marketingbureau in Antwerpen om jouw site blijvend hoger in Google te krijgen? Stuur een mail of plan een telefonische afspraak in via de kalender.

FAQ Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet bij? Stuur een mailtje naar [email protected]

Wat kost SEO / zoekmachine marketing per maand?

Om deze vraag te beantwoorden heb ik meer informatie over je bedrijf nodig. Sommige bedrijven geven zonder problemen duizenden euro’s per maand aan zoekmachine-optimalisatie omdat ze weten dat ze deze investering in veelvoud terugverdienen.
Natuurlijk heeft niet elk bedrijf zulke budgetten. Digital Spark biedt daarom zowel consultancy als complete ‘done-for-you’ pakketten aan. Wil je zelf aan de slag maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan is onze SEO consultancy (€ 100,- per uur, ex btw) een goede en budgetvriendelijke keuze, je kiest namelijk zelf hoeveel uur je hieraan wilt besteden. Liever alles uit handen geven? Dat kan met onze SEO pakketten, de prijs hiervoor start vanaf € 499,- ex. btw.

Hoe lang ben je bezig met zoekmachine optimalisatie?

  1. Het antwoord op deze vraag hangt sterk af van je huidige rankings. Is er al eerder aan zoekmachine-optimalisatie gedaan, heb je veel concurrentie, is je site net nieuw etc. Als algemene regel kunnen de meeste pagina’s in de top 20 binnen drie maanden naar de eerste pagina worden gebracht. Voor nieuwe webpagina’s kan dit tot meer dan zes maanden duren.
  2. Gedurende die tijd zullen leads en verkeer geleidelijk toenemen. Grote verschillen zal je echter pas merken als je met één of meerdere zoektermen in het bovenste gedeelte van de eerste pagina terechtkomt.