SEO Consultancy

Samen aan de slag om jouw website hoger in Google te krijgen!

SEO Consultancy2023-08-23T13:12:47+02:00

Digitale uitdagingen voor ondernemers:

SEO consultancy – werkwijze

  1. Voor de infosessie voeren we een SEO audit uit, om verbeterpunten te identificeren.
  2. We bespreken de audit telefonisch en overlopen de doelen om je website hoger in Google te krijgen.
  3. Prioriteit gaat naar acties met de snelste resultaten.
  4. Bespaar tijd en geld door aanpassingen buiten de consultatie te doen.
  5. Indien sommige zaken te technisch zijn, nemen we die graag van je over.
  6. Resultaten zijn zichtbaar via maandelijkse rapportages.

Wat is SEO en waarom is het belangrijk voor mijn bedrijf?

SEO, of Search Engine Optimization, is een proces gericht op het verbeteren van de zichtbaarheid van een website in de organische zoekresultaten van zoekmachines zoals Google.

Het doel van SEO is het verhogen van de hoeveelheid verkeer naar een website, wat kan leiden tot een hogere conversie en meer omzet.

Als marketingbedrijf gespecialiseerd in SEO, helpt Digital Spark bedrijven hogere posities in Google te behalen door gebruik te maken van relevante zoekwoorden en andere geavanceerde technieken. Deze omvatten het optimaliseren van website-inhoud, verbeteren van de website-architectuur en het verkrijgen van kwalitatieve backlinks.

Daarnaast analyseert Digital Spark de concurrentieposities om bedrijven te helpen profiteren van betere online zichtbaarheid en een toename in het aantal relevante bezoekers.

SEO consultancy - Digital Spark

SEO vs adverteren (Google Ads)

‘Is het niet makkelijker om gewoon te adverteren?’
Op organische wijze hoog scoren in Google zou de eerste doelstelling van een online bedrijf moeten zijn. Met organisch bedoelen we ‘op een natuurlijke manier’, dus zonder te adverteren (lees: betalen) om op een kunstmatige manier hoger in de zoekresultaten te komen.
Er wordt steeds meer geklikt op de eerste organische resultaten in Google en de (betaalde) advertenties worden meer en meer overgeslagen. De meeste mensen beseffen dat de organische resultaten op de eerste pagina waarschijnlijk meer relevant zijn aan hun behoeften dan de advertenties.

…Dus nooit (betaald) adverteren?

Adverteren kan zeker lucratief zijn… als je er het budget voor hebt én de kennis. Het kan juist een hele goede strategie zijn om zowel actief aan zoekmachine-optimalisatie (SEO) te doen en tegelijkertijd te adverteren. Al zou SEO prioriteit moeten krijgen over betaald adverteren als langetermijnstrategie.

De vier pijlers van SEO:

SEO kan je verdelen in vier categorieën. Het verbeteren van deze categorieën zorgt niet alleen voor een betere user experience (wat kan leiden tot meer verkopen), maar ook tot een hogere waardering van Google (wat kan leiden tot hogere posities van je keywords).

On-site SEO: helpt onder andere zoekmachines te begrijpen waar je website over gaat en dus op welke trefwoorden het zou moeten scoren.

Technische SEO: zorgt er onder andere voor dat Google je website en (nieuwe) pagina’s goed kan vinden. Ook kan het voor een betere user-experience zorgen.

Off-site SEO: verbetert de bekendheid, relevantie & betrouwbaarheid van je website, dit vooral door backlinks.

Lokale SEO: zorgt ervoor dat winkels/bedrijven in lokale zoekresultaten weergegeven worden.

Met de SEO consultancy-formule van Digital Spark gaan we samen aan de slag met zoekmachine optimalisatie. Klaar om met je website hoger te scoren in Google en je concurrenten voorbij te steken? Stuur een mail of plan een telefonische afspraak in.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is SEO en waarom is het belangrijk voor mijn bedrijf?2023-08-02T16:27:56+02:00

SEO staat voor Search Engine Optimization. Hiermee duiden we op het proces om beter vindbaar te worden in zoekmachines, zoals Google. Als SEO expert help ik bedrijven om hogere posities in Google te behalen door het gebruik van relevante zoekwoorden en andere technieken.

Hoe kan SEO zorgen voor meer leads voor mijn bedrijf?2023-07-18T18:05:28+02:00

Dankzij SEO kan een bedrijf meer leads genereren door een hogere positie in de zoekresultaten van Google te behalen. Als een website bijvoorbeeld op de eerste pagina van Google staat voor relevante zoektermen, is de kans groter dat mensen de website bezoeken en mogelijk zelfs contact opnemen voor meer informatie of om een product of dienst te kopen.

Wat zijn de voordelen van een externe SEO consultant?2023-07-18T18:03:05+02:00

Als externe consultant kan ik met een frisse blik naar je website kijken en onafhankelijk advies geven. Je kan bovendien geld en middelen besparen door SEO te outsourcen, omdat je dan niet hoeft te investeren in opleiding en training van medewerkers.

Hoe werkt SEO?2023-08-02T15:48:26+02:00
SEO kan je indelen in vier categorieën:
  1. On-page SEO: zorgt dat je site duidelijk is voor bezoekers en voor Google
  2. Technische SEO: zorgt ervoor dat Google je website kan vinden en voor een betere user experience
  3. Off-page SEO: zorgt voor een betere bekendheid, relevantie & betrouwbaarheid van je website
  4. Lokale SEO: zorgt voor een betere zichtbaarheid bij lokale zoekopdrachten
Het monitoren én verbeteren van bovenstaande categorieën geeft positieve signalen af aan zoekmachines zoals Google. Hierdoor scoor je hoger met je website dan concurrenten die niet – of minder – aan de SEO van hun website werken.
Hoeveel kost SEO?2023-07-18T18:01:12+02:00

Sommige bedrijven geven zonder problemen duizenden euro’s per maand aan SEO omdat ze weten dat ze deze investering in veelvoud terugverdienen. Natuurlijk heeft niet elk bedrijf zulke budgetten. Daarom beginnen onze SEO prijzen al vanaf € 100,- per uur ex. btw voor SEO Consultancy en vanaf € 499,- ex. btw voor een compleet SEO pakket.

Wat is mijn taak als SEO consultant?2023-07-18T18:02:08+02:00

Ik help bedrijven om de online zichtbaarheid en vindbaarheid van hun website of webshop te verbeteren. Dit kan door middel van het optimaliseren van de technische aspecten van de website, het schrijven van kwalitatieve content (On-site SEO) en het opzetten van een linkbuilding strategie (Off-site SEO).

Hoe kan een SEO-strategie ervoor zorgen dat je website beter gevonden wordt in zoekmachines?2023-07-18T18:02:36+02:00
Een SEO-strategie is een plan om websites beter gevonden te laten worden in zoekmachines. Dit kan door het gebruik van relevante zoektermen, het optimaliseren van de technische aspecten van de website en het opzetten van een linkbuilding campagne.
Door middel van een goede SEO-strategie kan een website hoger scoren in Google, wat kan leiden tot meer organische bezoekers en mogelijk zelfs tot meer klanten voor het bedrijf.