SEO opleiding - Verbeter zelf de online vindbaarheid van je website dankzij de SEO tool van Digital Spark.

Wil je zonder voorkennis van SEO toch zelf je website hoger krijgen in Google? Dan is de SEO training tool van Digital Spark net wat je nodig hebt! Deze tool geeft jou precies aan waar je aan moet werken om te scoren met je website.


Naast onze complete SEO pakketten en consultancy dienst, bieden wij ook onze SEO tool aan voor mensen die zelf met de zoekmachine optimalisatie van hun website aan de slag willen gaan.Hoe beter scoren in Google?

Laten we eerst kijken naar enkele manieren om ervoor te zorgen dat je website beter scoort in de zoekresultaten van Google:


 1. Zorg ervoor dat je website goed geoptimaliseerd is voor SEO. Dit betekent dat je ervoor zorgt dat je website voldoet aan de richtlijnen van Google voor SEO, zoals het gebruik van relevante zoekwoorden, het hebben van een snelle laadtijd en het gebruik van een duidelijke structuur.

 2. Maak gebruik van meta-titels en meta-beschrijvingen. Deze tags geven aan wat er op je website te vinden is en helpen Google om te begrijpen wat je website inhoudt. Zorg ervoor dat je deze tags uniek en relevant maakt voor de inhoud van je website.

 3. Zorg voor kwalitatief hoogwaardige content. Google geeft de voorkeur aan websites die nuttige en waardevolle informatie bieden. Zorg ervoor dat je website up-to-date en nauwkeurige informatie bevat, en dat je regelmatig nieuwe content toevoegt.

 4. Maak gebruik van interne en externe links. Interne links helpen Google om te begrijpen hoe de pagina's op je website met elkaar verbonden zijn, terwijl externe links naar andere relevante websites wijzen. Dit helpt om je website te laten zien als een autoriteit op het gebied waarover je schrijft.

 5. Zorg voor een goede gebruikerservaring. Als mensen lange tijd op je website blijven en terugkomen, betekent dit voor Google dat je website relevant en waardevol is. Zorg ervoor dat je website gemakkelijk te navigeren is, een goede laadtijd heeft en op mobiele apparaten goed werkt.


Dit zijn slechts enkele van de manieren waarop je ervoor kunt zorgen dat je beter scoort in Google. Door de tijd te nemen om je website te optimaliseren en ervoor te zorgen dat je kwalitatief hoogwaardige content biedt, kun je ervoor zorgen dat je website beter gevonden wordt door je doelgroep. Dit kan je prima zelf doen met de SEO Training Tool van Digital Spark. 1. SEO training tool

  Naast dat de SEO training tool je precies aangeeft wat je moet doen om je website hoger te krijgen in Google, leer je door de gebruiksvriendelijkheid van de tool ook precies hoe (goede) zoekmachine-optimalisatie werkt. Zo hoef je het SEO proces niet uit handen te geven.

  SEO opleiding


  Je kunt in de tool instellen hoeveel uur per maand je aan SEO wilt besteden, vervolgens laat de tool je de belangrijkste actiepunten zien met de geschatte tijd per onderdeel.  Werkwijze:

  Om de tool goed voor jouw website te laten werken is het belangrijk te beginnen met keyword research. Hierbij ga je op zoek naar keywords (ofwel zoekopdrachten) die:

  1. 1 relevant zijn voor jouw bedrijf
  2. 2 gebruikt worden door potentiële klanten
  3. 3 makkelijk zijn om op te scoren

  1. De tool laat je precies zien hoeveel er op jouw gekozen keywords wordt gezocht en wat de moeilijkheidsgraad is om met die bepaalde keywords hoog te ranken in Google. Ook geeft de tool suggesties voor soortgelijke keywords.

   Vervolgens wijs je met behulp van de tool de keywords toe aan pagina's, die je daarna voorziet van tekst relevant aan het betreffende keyword.
   Ook helpt de tool je onder andere bij:

   1. 1 het vinden van je (grootste) concurrenten (en op welke keywords zij het beste scoren)
   2. 2 het vinden van goede  backlinks
   3. 3 eventuele technische problemen met je site


    SEO tool actiepunten:

    SEO of zoekmachine-optimalisatie kan je onderverdelen in vier categorieën, namelijk:

    1. 1 On-site SEO
    2. 2 Technische SEO
    3. 3 Off-site SEO
    4. 4 Lokale SEO

    De Digital Spark SEO tool geeft je actiepunten voor alle bovenstaande categorieën. Als je een actiepunt hebt voltooid kan je dit aangeven in de tool, de tool checkt vervolgens of het actiepunt wel degelijk voltooid is en zet het actiepunt onder voltooide punten.    Voor bedrijven:

    De tool kan perfect gebruikt worden voor bedrijven/organisaties met een team, je bent niet gebonden aan een beperkt aantal gebruikers.

    Ook maakt de tool het mogelijk om (maandelijkse) rapportages aan te maken, de tool kan ook verbonden worden met Google Analytics & Google Search Console. Zo heb je alle belangrijke data op één plaats!
    Meer weten of een gratis demo aanvragen? Stuur een mail of plan een telefonisch gesprek in via de kalender.