Technische SEO2023-07-25T10:26:35+02:00

Technische SEO onderverdeling:

Wat is technische SEO?

Met technische SEO optimalisatie zorgen we dat Google je website en (nieuwe) pagina’s goed kan vinden / indexeren. Ook kan technische SEO optimalisatie zorgen voor een betere user experience.

Technische SEO optimalisatie

Technische SEO in detail

Technische SEO, één van de vier pijlers van zoekmachine-optimalisatie, richt zich op het verbeteren van de HTML-structuur en -code van je website om de zichtbaarheid in zoekmachines te vergroten en meer relevant verkeer aan te trekken. Hieronder vind je een uitgebreidere lijst van technische SEO-elementen in HTML:

Site snelheid en prestaties

Een snelle website biedt een betere gebruikerservaring en wordt beter gewaardeerd door zoekmachines. Om je site sneller te maken, kun je afbeeldingen optimaliseren, HTTP-verzoeken verminderen en browsercaching gebruiken.

Responsief ontwerp en mobiele optimalisatie

Zorg ervoor dat je website goed werkt op verschillende apparaten en schermgroottes. Zoekmachines zoals Google geven de voorkeur aan mobielvriendelijke websites in de zoekresultaten op mobiele apparaten.

XML-sitemap en robots.txt

Een XML-sitemap helpt zoekmachines bij het crawlen en indexeren van je website, terwijl een robots.txt-bestand aangeeft welke delen van je site niet gecrawld moeten worden. Beide bestanden zijn essentieel voor een goede technische SEO.

Indexeerbaarheid en crawlbaarheid

Zorg ervoor dat je website gemakkelijk te indexeren en te crawlen is voor zoekmachines. Gebruik duidelijke navigatie, interne links en semantische HTML-elementen om zoekmachines te helpen je website te begrijpen.

Canonicalisatie en duplicate content

Voorkom dubbele contentproblemen door canonical tags te gebruiken, die zoekmachines vertellen welke versie van een pagina de voorkeur heeft om te indexeren.

Veilige verbinding met SSL-certificaat

Zorg ervoor dat je website een SSL-certificaat heeft en via HTTPS toegankelijk is. Dit zorgt voor een veilige verbinding tussen de server en de bezoeker en is een belangrijke ranking factor voor zoekmachines.

Structured data en schema markup

Gebruik structured data en schema markup om zoekmachines meer context te geven over de inhoud van je pagina. Dit kan leiden tot rich snippets in de zoekresultaten, wat de zichtbaarheid en doorklikratio (CTR) kan verhogen.

Error monitoring en website audits

Voer regelmatig website-audits uit om fouten zoals gebroken links, 404-pagina’s en serverfouten op te sporen en op te lossen. Dit helpt bij het verbeteren van de crawlbaarheid van je website en voorkomt dat bezoekers negatieve ervaringen oplopen.

Door deze technische SEO-elementen te implementeren en te optimaliseren, vergroot je de kans dat je website beter presteert in zoekmachines en meer relevant verkeer aantrekt.

De vier pijlers van SEO:

On-site SEO: helpt onder andere zoekmachines te begrijpen waar je website over gaat en dus op welke trefwoorden het zou moeten scoren.

Technische SEO: zorgt er onder andere voor dat Google je website en (nieuwe) pagina’s goed kan vinden. Ook kan het voor een betere user-experience zorgen.

Off-page SEO: stimuleert de online zichtbaarheid, relevantie en betrouwbaarheid van je website door middel van het vergaren van kwalitatieve backlinks.

Lokale SEO: zorgt ervoor dat winkels/bedrijven in lokale zoekresultaten weergegeven worden.

Met deze vier pijlers gaan we aan de slag om jouw website zichtbaar te maken voor potentiële klanten! 🚀

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is SEO en waarom is het belangrijk voor mijn bedrijf?2023-08-02T16:27:56+02:00

SEO staat voor Search Engine Optimization. Hiermee duiden we op het proces om beter vindbaar te worden in zoekmachines, zoals Google. Als SEO expert help ik bedrijven om hogere posities in Google te behalen door het gebruik van relevante zoekwoorden en andere technieken.

Hoe kan SEO zorgen voor meer leads voor mijn bedrijf?2023-07-18T18:05:28+02:00

Dankzij SEO kan een bedrijf meer leads genereren door een hogere positie in de zoekresultaten van Google te behalen. Als een website bijvoorbeeld op de eerste pagina van Google staat voor relevante zoektermen, is de kans groter dat mensen de website bezoeken en mogelijk zelfs contact opnemen voor meer informatie of om een product of dienst te kopen.

Wat zijn de voordelen van een externe SEO consultant?2023-07-18T18:03:05+02:00

Als externe consultant kan ik met een frisse blik naar je website kijken en onafhankelijk advies geven. Je kan bovendien geld en middelen besparen door SEO te outsourcen, omdat je dan niet hoeft te investeren in opleiding en training van medewerkers.

Hoe werkt SEO?2023-08-02T15:48:26+02:00
SEO kan je indelen in vier categorieën:
  1. On-page SEO: zorgt dat je site duidelijk is voor bezoekers en voor Google
  2. Technische SEO: zorgt ervoor dat Google je website kan vinden en voor een betere user experience
  3. Off-page SEO: zorgt voor een betere bekendheid, relevantie & betrouwbaarheid van je website
  4. Lokale SEO: zorgt voor een betere zichtbaarheid bij lokale zoekopdrachten
Het monitoren én verbeteren van bovenstaande categorieën geeft positieve signalen af aan zoekmachines zoals Google. Hierdoor scoor je hoger met je website dan concurrenten die niet – of minder – aan de SEO van hun website werken.
Hoe kan ik de CTR van mijn website verbeteren?2023-07-18T17:53:52+02:00

Om de Click-Through Rate (CTR) van je website te verbeteren, kun je optimaliseren voor aantrekkelijke meta beschrijvingen, relevante zoektermen, en het gebruik van duidelijke call-to-actions. Daarnaast kan het optimaliseren van de laadsnelheid van je website ook bijdragen aan een hogere CTR.

Hoeveel kost SEO?2023-07-18T18:01:12+02:00

Sommige bedrijven geven zonder problemen duizenden euro’s per maand aan SEO omdat ze weten dat ze deze investering in veelvoud terugverdienen. Natuurlijk heeft niet elk bedrijf zulke budgetten. Daarom beginnen onze SEO prijzen al vanaf € 100,- per uur ex. btw voor SEO Consultancy en vanaf € 499,- ex. btw voor een compleet SEO pakket.

Wat is on-page SEO?2023-07-18T18:00:17+02:00

On-page SEO verwijst naar de optimalisatie van verschillende factoren op je website om hoger te scoren in de zoekresultaten van Google. Dit omvat onder andere het optimaliseren van de meta beschrijving, zoektermen, paginatitel en technische aspecten van je website.

Wat is het belang van on-page SEO?2023-07-18T17:58:21+02:00

On-page SEO is belangrijk omdat het ervoor zorgt dat je website beter vindbaar is in de zoekresultaten van Google. Door je website te optimaliseren voor on-page SEO, verbeter je de ranking en zichtbaarheid van je website, wat kan leiden tot meer organisch verkeer.

Wat zijn enkele on-page SEO factoren?2023-07-18T17:59:46+02:00

Enkele on-page SEO factoren zijn onder andere de gebruikte zoektermen op je website, de meta beschrijving, de paginatitel, de technische SEO aspecten zoals laadsnelheid en het gebruik van interne en externe links.

Hoe kan ik mijn website optimaliseren voor on-page SEO?2023-07-18T17:58:46+02:00

Om je website te optimaliseren voor on-page SEO, moet je zorgen voor relevante content, de juiste zoektermen gebruiken, interne en externe links toevoegen, een goede meta beschrijving en paginatitel schrijven, en ervoor zorgen dat je website technisch geoptimaliseerd is.

Wat is het belang van relevante content bij on-page SEO?2023-07-18T17:53:24+02:00

Het hebben van relevante content is essentieel voor on-page SEO. Google geeft de voorkeur aan websites met waardevolle en relevante informatie die voldoet aan de zoekintentie van de gebruikers. Door relevante content te bieden, vergroot je de kansen om hoger te scoren in de zoekresultaten.

Wat zijn enkele belangrijke on-page SEO factoren waar ik op moet letten?2023-07-18T17:57:05+02:00

Enkele belangrijke on-page SEO factoren waar je op moet letten zijn het gebruik van relevante zoektermen, het schrijven van een overtuigende meta beschrijving en paginatitel, het optimaliseren van je content met synoniemen en gerelateerde termen, en het toevoegen van interne en externe links.

Wat is het verschil tussen on-page en off-page SEO?2023-07-18T17:59:16+02:00

On-page SEO betreft de optimalisatie van je website zelf, terwijl off-page SEO verwijst naar de externe factoren zoals het verkrijgen van externe links en online marketingactiviteiten om je website hoger te laten scoren in de zoekresultaten.

Moet ik rekening houden met off-page SEO factoren bij mijn on-page SEO optimalisatie?2023-07-18T17:57:38+02:00

Ja, het is belangrijk om rekening te houden met zowel on-page als off-page SEO factoren bij het optimaliseren van je website. Ze werken samen om je website hoger te laten scoren in de zoekresultaten en meer gericht verkeer naar je website te genereren.

Hoe kan ik het aantal woorden op een pagina optimaliseren voor SEO?2023-07-18T17:56:33+02:00

Het is raadzaam om voldoende woorden op een pagina te hebben, maar de focus moet liggen op het creëren van relevante en waardevolle content. Het aantal woorden op een pagina kan variëren, afhankelijk van het onderwerp, maar zorg ervoor dat de inhoud goed gestructureerd en informatief is.

Wat is mijn taak als SEO consultant?2023-07-18T18:02:08+02:00

Ik help bedrijven om de online zichtbaarheid en vindbaarheid van hun website of webshop te verbeteren. Dit kan door middel van het optimaliseren van de technische aspecten van de website, het schrijven van kwalitatieve content (On-site SEO) en het opzetten van een linkbuilding strategie (Off-site SEO).

Hoe kan een SEO-strategie ervoor zorgen dat je website beter gevonden wordt in zoekmachines?2023-07-18T18:02:36+02:00
Een SEO-strategie is een plan om websites beter gevonden te laten worden in zoekmachines. Dit kan door het gebruik van relevante zoektermen, het optimaliseren van de technische aspecten van de website en het opzetten van een linkbuilding campagne.
Door middel van een goede SEO-strategie kan een website hoger scoren in Google, wat kan leiden tot meer organische bezoekers en mogelijk zelfs tot meer klanten voor het bedrijf.